• NL
 Description

Revalidatiegeneeskunde richt zich op revalidatie (herstel) van patiënten na een ziekte of aandoening. Denk bijvoorbeeld aan herstel na een herseninfarct, een groot ongeval of chronische pijn. Het kan zijn dat volledig herstel niet mogelijk is. In dat geval is een belangrijk doel van revalidatie dat u in het dagelijks leven zo min mogelijk hinder ondervindt van uw beperking(en). We werken volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen, waarbij uw levenssituatie en hulpvraag altijd centraal staan.

Behandeling en begeleiding op de polikliniek revalidatie
Behandeling en begeleiding op de polikliniek revalidatie kan variëren van een eenvoudig advies, recept of een injectie tot een langdurige intensieve behandeling. Inclusief het leren omgaan met de soms ingrijpende gevolgen van bijvoorbeeld een (aangeboren) afwijking, ziekte of ongeval. Kinderen tussen de 0 en 16 jaar worden behandeld door een gespecialiseerd kinderrevalidatieteam.

Multidisciplinair team
U wordt behandeld door een multidisciplinair team. Behalve uw revalidatiearts - en zo nodig andere medisch specialisten - maken de volgende zorgverleners deel uit van dit team:

  • ergotherapeut: begeleidt u bij het verbeteren van uw dagelijks functioneren (denk aan zelfverzorging, huishouden, werk, vrijetijdsbesteding, vervoer, enzovoort)
  • fysiotherapeut: behandelt bewegingsstoornissen (denk aan training van bijvoorbeeld spierkracht, conditie, balans, arm-hand/beenfunctie) en kijkt ook naar ontspanning en ademhaling
  • logopedist: helpt bij verbetering van praten, kauwen, slikken en ademhaling
  • medisch maatschappelijk werker: ondersteunt bij maatschappelijke en sociale problemen
  • psycholoog: onderzoekt en begeleidt bij psychische- en cognitieve problemen
     

Zo nodig verwijst uw revalidatiearts u ook naar een:

  • diëtist
  • orthopedisch schoenmaker en/of instrumentmaker (voor bijvoorbeeld schoenaanpassingen of hulpmiddelen)
  • specialistisch verpleegkundige
     

Gezamenlijke spreekuren
Soms verwijst uw revalidatiearts u naar een zogenoemd gezamenlijk spreekuur. Dit zijn spreekuren waar - behalve uw revalidatiearts ook andere specialismen bij betrokken zijn.

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Op de polikliniek revalidatie werken ook artsen die in opleiding zijn tot revalidatiearts. Zij werken onder supervisie van een revalidatiearts. We werken verder mee aan de opleiding van ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werkers.

Vergoeding vervoer
Kunt u niet met eigen vervoer naar de polikliniek revalidatie komen? Informeer dan bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding van vervoer. Meer informatie over de regeling ‘Zittend ziekenvervoer’ vindt u op de website van uw zorgverzekeraar.

Texel
Tweemaal per maand heeft de revalidatiearts een spreekuur op Texel. Hierbij is ook beperkt mogelijkheid voor gezamenlijke afspraken met de orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker. Ook voor poliklinische revalidatiebehandeling kunt u op Texel terecht.

 

 

Contact met Revalidatiegeneeskunde

Polikliniek 072 - 548 3290revalidatiesecretariaatpoli@nwz.nl Locatie: 0788:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Behandelafdeling 072 - 548 3290 Locatie: 084
Polikliniek 0223 - 69 6481poli.revalidatie@nwz.nl Locatie: Afdeling G, ingang Timorlaan8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Behandelafdeling 0223 - 69 6763 Locatie: Afdeling G, ingang Timorlaan8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 0223 - 69 6481poli.revalidatie@nwz.nl De Zandkoog, Pontweg 106, Den Burg en Jonkerstraat 6, Den Burg
Behandelafdeling 0223 - 69 6763 Jonkerstraat 6, Den Burg

Wachttijden

 medewerkers

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Revalidatiegeneeskunde