• NL
 Enter Title

Achterin de keel zitten de keel- en neusamandelen. Ze horen bij het lymfkliersysteem van het lichaam. Dat is een systeem dat ziekteverwekkers opvangt en onschadelijk maakt. (Ziekteverwekkers zijn bijvoorbeeld bacteriën en virussen waar u of uw kind ziek van kunnen worden.) Als de amandelen de ziekteverwekkers die door uw neus en mond naar binnen komen niet meer aankunnen, raken ze zelf ontstoken.

Wat merkt u van ontstoken amandelen?
Bij ontstoken amandelen heeft u of uw kind onder andere last van een verstopte neus, terugkerende verkoudheid en oorontsteking, keelpijn of koorts. Als de ontsteking van de amandelen helemaal niet meer overgaat, bent u of is uw kind vaak hangerig, moe en heeft u of uw kind geen zin in eten. Omdat ontstoken amandelen soms dik worden, is ademhalen moeilijker. Het kan zijn dat u of uw kind daardoor minder goed slaapt en/of snurkt.

Hoe kunt u ontstoken amandelen voorkomen?
Ontsteking van keel- en/of neusamandelen is niet te voorkomen. U kunt er niet zoveel aan doen. Wat een beetje helpt, is een goede weerstand. Die krijgt u door gezond te eten, op tijd naar bed te gaan en veel te bewegen.

Websites

 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Ontstoken amandelen