Wanneer u nog weinig klachten heeft, wordt een lumbale kanaalstenose niet behandeld. Als uw klachten toenemen en deze uw functioneren dreigen te verstoren, dan kan een operatie een manier zijn om u van uw klachten af te helpen.
Operatie lumbale kanaalstenose
Het doel van de operatie is om de pijn in uw benen te verminderen en uw loopafstand te vergroten. De neurochirurg maakt het ruggenmergkanaal wijder door het verwijderen van:
- weefsel/ligamenten of
- een klein deel van de wervelboog of
- de gehele wervelboog
Het maken van ruimte wordt ook wel ‘decompressie’ genoemd.
Hoe kunt u zich voorbereiden op de operatie van een lumbale kanaalstenose?
U leest alle informatie over de ingreep in de patiëntenfolder ‘Lumbale kanaalstenose’. U vindt de folder onder de tab ‘folders’. Lees op onze website meer algemene informatie over uw opname. Bekijk ook de video ‘Goed voorbereid op uw operatie’.
Onze app
Krijgt u een onderzoek of een behandeling? Dan is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Naast de folder kunt u voor een aantal onderzoeken of behandelingen onze app Noordwest Zorg gebruiken. Om deze app te kunnen gebruiken downloadt u de app Patient Journey en zoekt u binnen deze app naar Noordwest Zorg. In onze app vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek, behandeling of leefregels.
Wat gebeurt er na de operatie?
De eerste 4 uur na de operatie moet u plat op uw rug blijven liggen. Daarna mag u uit uw bed komen. De eerste keer met begeleiding. Tijdens uw verblijf komt de fysiotherapeut bij u langs voor begeleiding en advies over bewegen.
Op de juiste manier bewegen
Voor uw herstel is het heel belangrijk dat u op de juiste manier beweegt. Speciaal voor uw herstel hebben wij een instructiefilm gemaakt: ‘Uw herstel bevorderen na een operatie van een rughernia of een lumbale kanaalstenose’. Wij raden u aan deze film te bekijken, zodat u goed bent voorbereid.
Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.
Voorkeuren aanpassen
Websites