• NL
 info

Weeënremming wordt gedaan om een vroeggeboorte te voorkomen. Door toedienen van medicijnen wordt getracht de weeën te remmen en (verdere) ontsluiting van de baarmoedermond te voorkomen. Weeënremming voor 24 weken en na 34 weken zwangerschapsduur is niet zinvol. In bepaalde situaties, zoals bij ernstig hoge bloeddruk of infectie in de baarmoeder, worden voor 34 weken de weeën niet meer geremd en de geboorte van de baby niet meer tegengehouden.

Bij dreigende geboorte voor 34 weken geeft de gynaecoloog vrijwel altijd corticosteroïden aan de moeder om rijping van de longen van het kind te bevorderen. Deze corticosteroïden worden toegediend middels een injectie in een spier.

Hoe kunt u zich voorbereiden op weeënremming?
Voor een behandeling met weeënremmers wordt u opgenomen op de afdeling verloskunde. Deze opname kan enkele dagen tot weken duren afhankelijk van de zwangerschapsduur. U zult gedurende de opname bedrust krijgen waarbij u op mag voor douche en toilet.

Wat kunt u verwachten na weeënremming?
Wanneer de weeënremming aanslaat en de weeën uitblijven, kunt u uiteindelijk met instructies en soms met medicatie naar huis. Als er ook sprake is van gebroken vliezen wordt soms een langere observatie in het ziekenhuis geadviseerd en soms verblijf tot aan de bevalling.

Uw voorbereiding: onze fotoverhalen

  • Keizersnede
    In het geval van een geplande keizersnede kunt u zich goed voorbereiden. Zo krijgt u uitgebreide voorlichting over de operatie, op de polikliniek en op de verpleegafdeling verloskunde. Ook kunt u ons fotoverhaal ‘keizersnede’ bekijken, waarin we u graag uitleggen wat u en uw partner voor, tijdens en na de keizersnede kunnen verwachten.
  • Bevallen
    Komt u voor een bevalling naar ons ziekenhuis? Dan attenderen wij u ook graag op ons fotoverhaal ‘bevallen bij Noordwest Ziekenhuisgroep’.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Weeënremming