• NL
Gepubliceerd: 23-07-2024, laatst gewijzigd: 23-07-2024

Kinderadviesraad opgericht en gestart : ‘Brand maar los’

Onder ‘Hoog’ bezoek is de kinderadviesraad (KAR) van Noordwest gestart. Acht kinderen tussen de 10 en 17 jaar uit Alkmaar en Den Helder hebben zich aangemeld om lid te worden. Ruim een jaar geleden zijn de eerste stappen gezet voor het oprichten van deze kinderadviesraad. 

‘Brand maar los’  
Voor een officiële start van de KAR kwam de groep bij elkaar. Samen met onder andere Stefan Kroese, voorzitter raad van bestuur, en Inge Hettinga, organisatorisch manager eenheid vrouw en kind, is er ‘geproost’ op de KAR en kregen de kersverse leden een hartelijk welkom. ‘Brand maar los’, geven beiden de kinderen mee. ‘Het ziekenhuishuis is volop in ontwikkeling. Zo wordt er een nieuw ziekenhuis gebouwd (gestart met onder andere de acute as), is de polikliniek kindergeneeskunde in Alkmaar in zijn geheel verbouwd (inclusief spreek- en behandelkamers en wachtruimten) en volgt nu de inrichting van de wachtruimten. Ook is er een nieuwe website in de maak. We hebben jullie hard nodig om over deze onderwerpen met ons mee te denken en ons adviezen te geven. Maar ook over allerlei andere zaken die kinderen en het ziekenhuis aangaan’, geven beiden de kinderen mee. Er is meteen een eerste afspraak gemaakt. Zo krijgen de KAR-leden een rondleiding in de nieuwbouw van het ziekenhuis in Alkmaar.   

Chillroom met game-consult   
De kersverse leden van de KAR vertelden waarom zij lid zijn geworden. Zo vinden zij het erg belangrijk dat een ouder bij het kind kan blijven tijdens een verblijf in het ziekenhuis. Dat is echt heel lekker en heel fijn als ze zo dichtbij zijn. Maar ook de aanwezigheid van een speelplein in het ziekenhuis of een heuse chillroom met game console (spelcomputer) zijn grote wensen.   

Kinderadviesraad (KAR)
Een kinderadviesraad is een groep kinderen/jongeren die in het ziekenhuis opkomt voor de stem van het kind. Zo kunnen zij gevraagd/ongevraagd advies geven over bijvoorbeeld onze nieuwbouw, voorzieningen en zorgprocessen. De raad komt 5 à 6 keer per jaar bij elkaar. De leden van onze KAR helpen niet alleen Noordwest om nog betere zorg te geven, maar ook om het verblijf voor kinderen leuker en misschien wel makkelijker te maken.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws