Thuismonitoring

Met thuismonitoring is zorg op afstand mogelijk. U hoeft dan minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Met thuismonitoring doet u thuis zelf metingen. en voert u de gegevens in via uw computer, laptop, tablet of smartphone.

Uw zorgverlener houdt uw gegevens in de gaten, door deze op vaste momenten te beoordelen. Als het nodig is, dan neemt de zorgverlener contact met u op. Bijvoorbeeld wanneer de metingen anders zijn dan normaal. De zorgverlener bespreekt dit dan met u. 

 

Om de video te bekijken, dient u akkoord te gaan met functionele cookies. Accepteer de functionele cookies met onderstaande knop om verder te gaan.

 

Thuismonitoring is in ontwikkeling en nog niet voor alle behandelingen mogelijk. Uw zorgverlener informeert u hierover.   

 

Meer over thuismonitoring

Voor thuismonitoring is het belangrijk dat u uw apparaat goed beveiligd. U gebruikt namelijk de Thuismeten app, waarin u uw gegevens van de thuismetingen invoert en inziet. De app bevat privacygevoelige informatie. 

Om deze informatie te beschermen kunt u de volgende maatregelen nemen:  

  • zorg dat de apparatuur waarmee u de Thuismeten app gebruikt, zoals uw computer, laptop, tablet of smartphone, een origineel en actueel besturingssysteem heeft  
  • zorg dat de software die u gebruikt up-to-date is. Installeer bijvoorbeeld op uw mobiele telefoon altijd de laatste versie van de thuismeten app en zet automatisch updaten aan 
  • installeer geen illegale software 
  • beveilig de toegang tot uw mobiele telefoon of tablet met een toegangscode 
  • zorg ervoor dat niemand anders uw Thuismeten app kan gebruiken. U kunt de app uitloggen. Let wel op of u dan uw meldingen nog ontvangt via de e-mail 

Bij iedere computer/laptop of telefoon/tablet werkt het anders om bijvoorbeeld een wachtwoord in te stellen. Kunt u het niet vinden, vraag dan iemand in uw omgeving om hulp of kijk naar de instructies van de leverancier van uw apparaat. 

Om deel te kunnen nemen aan thuismonitoring vragen wij u om uw eigen meetapparatuur aan te gebruiken en zo nodig te kopen. Hieronder leest u waar deze meetapparatuur aan moet voldoen.

Weegschaal

  • gebruik een digitale weegschaal (waarbij u direct uw gewicht kunt aflezen)
  • lees voor gebruik de handleiding van u weegschaal door

Bloeddrukmeter

CE-markering

Alle meetapparatuur moet een geldige CE-markering hebben. Meetapparatuur die u in Nederland heeft gekocht hoort deze markering te hebben. Controleer of u het logo op uw meter ziet staan met een duidelijke spatie tussen de C en de E. Hieronder ziet u links een onjuiste markering en rechts een juiste:

CE markering juist en onjuist

(bron: rijksinspectie digitale infrastructuur)

Metingen  in de thuismeten applicatie (Luscii) invoeren

Voor het invoeren van uw meetgegevens moet u de thuismeten applicatie van Luscii downloaden. De instructie voor het installeren van de applicatie vindt u hier. Er zijn twee mogelijkheden om uw meetgegevens in de app in te voeren.

  • u kunt u meetwaarde aflezen en vervolgens handmatig invoeren
  • u kunt gebruik maken van meetapparatuur die u kunt koppelen met Luscii. Het koppelen van de bloeddrukmeter leest u hier

Vragen

Twijfelt u over of uw bloeddrukmeter of weegschaal het goed doet? Heeft u een technische vraag, bijvoorbeeld over de installatie van de Luscii-app? Of heeft u andere vragen over de Thuismeten app? Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 uur het Centraal Monitoringscentrum: 088 - 085 4300