• NL
 info

De meeste wonden genezen vanzelf. Helaas is dat niet altijd zo en kan het zijn dat wonden zelfs groter worden of een infectie ontstaat. Als u acute, complexe of lang bestaande wondproblemen heeft, dan kunt u met een verwijzing van de huisarts terecht bij onze gespecialiseerde wondverpleegkundigen op de polikliniek chirurgie. 

Voor wie is wondzorg bedoeld?
Als u wondzorg nodig heeft, dan heeft u bijvoorbeeld last van:

  • doorligwonden, decubitus
  • een open been, ulcus, die veroorzaakt wordt door vaatproblemen (vaatpoli) of bijvoorbeeld door diabetes (diabetische voet poli)
  • een traumatische wond door bijvoorbeeld een ongeval, stoten aan een voorwerp, gecompliceerde beet van een dier of mens
  • een wondinfectie na een operatie
  • oncologische wond/ulcera, veroorzaakt door de behandeling van kanker of door de ziekte zelf
  • brandwonden
     

Samenwerking met verschillende specialisten
Op de wondpoli van Noordwest werken specialisten van verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Kennis over wondzorg wordt met elkaar gedeeld om samen met u tot het beste behandelplan te komen. De samenwerking met huisartsen, thuiszorgorganisaties en verpleeghuizen is hierbij belangrijk om de juiste zorg ook buiten het ziekenhuis te kunnen bieden.

Vaatpoli
Op de zogenoemde vaatpoli kunt u terecht als u problemen heeft met de vaten in uw benen waardoor een open been is ontstaan. Tijdens dit spreekuur ziet u bij uw eerste afspraak de vaatchirurg en de wondverpleegkundige. De wondverpleegkundige doet vervolgens de controleafspraken.

Diabetische voetenpoli 
Heeft u diabetes mellitus (suikerziekte) en infecties en/of wonden aan uw voet(en) die moeilijk te genezen zijn, dan kunt u terecht op ons spreekuur. U wordt op de voetpoli onderzocht en behandeld door een gespecialiseerd behandelteam. Lees alle informatie over de voetenpoli in de folder ‘voetenpoli’.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Wond- en decubitusbehandeling