• NL
D. ten Oever
Functie
internist-oncoloog
Specialisatie
oncologie
BIG-nummer
19064848401
Afdelingen

 

‘Interne geneeskunde is een breed en afwisselend vak. Gezien de diversiteit aan ziektebeelden heeft elke internist een aandachtsgebied. Mijn aandachtsgebied is oncologie (kanker). Al vanaf mijn eerste baan als beginnend arts-assistent in Ziekenhuis Hilversum werk ik veel op de afdeling oncologie. Na mijn opleiding in Hilversum, het OLVG, het AMC en ten slotte het AvL werk ik sinds 2013 als internist-oncoloog in Noordwest Ziekenhuisgroep.

De meeste patiënten die ik behandel hebben recent te horen gekregen dat ze kanker hebben. Ik kan de diagnose helaas niet veranderen, maar ik probeer wel met aandacht, heldere uitleg en tijd de patiënt te ondersteunen en daarmee de onzekerheid te verminderen.

Oncologie is een vak dat volop in beweging is. Wij dragen met deelname aan veel wetenschappelijke studies bij aan hopelijk een grotere kans op genezing, maar ook aan verhoging van de kwaliteit van leven. Helaas kunnen we niet alle patiënten genezen, maar de zorg in de laatste levensfase is net zo belangrijk als alle andere mogelijke behandelingen. Ik draag daar aan bij door me actief in te zetten voor het net opgerichte palliatieve team.’

In het volgede filmpje vertelt internist-oncoloog Diederik ten Oever over wetenschappelijk onderzoek in Noordwest Ziekenhuisgroep:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: D. ten Oever