• NL
E.J. (Emma) Eshuis
Functie
maag-, darm- en leverarts
Aandachtsgebied
inflammatoire darmziekten (IBD)
Opleiding
Academisch Medisch Centrum (Amsterdam)
BIG-nummer
49914944701
Afdelingen

 

'Sinds juli 2019 werk ik met veel plezier bij Noordwest. Als maag-, darm- en leverarts streef ik ernaar dat een patiënt zich gehoord voelt en zijn of haar klachten goed heeft kunnen overbrengen, om vervolgens een passende behandeling te geven.

Ik vind het belangrijk om goed uit te leggen waarom bepaalde onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Begrip voor het wel of niet doen van aanvullend onderzoek, of voor het voorschrijven van bepaalde therapieën is belangrijk voor het laten slagen van een behandeling of voor geruststelling. Daarnaast streef ik ernaar om altijd een benaderbare en menselijke dokter te zijn.

Na mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam heb ik promotieonderzoek gedaan op het gebied van de maag-, darm- en leverziekten en de chirurgie. Ik deed hiervoor onderzoek naar operaties en medicatie voor colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Hierna was ik overtuigd dat ik me in de maag-, darm- en leverziekten wilde specialiseren: een afwisselend, technisch en uitdagend vak, met veel verschillende patiënten van jong tot oud. Mijn opleiding volgde ik in het Amsterdam UMC.

Ik ben gepromoveerd op het gebied van colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Daardoor heb ik nog altijd speciale interesse in deze chronische ziektes. Patiënten zijn vaak jong en staan vaak nog in de opbouw van het leven. Ik begeleid ze graag door veel uitleg te geven en alles bespreekbaar te maken. En uiteraard door de ziekte onder controle te krijgen. Maar ook de andere gebieden binnen de maag-, darm- en leverziekten interesseren mij als ‘allround’ MDL-arts zeker. '
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: E.J. (Emma) Eshuis