• NL
Gepubliceerd: 12-09-2024, laatst gewijzigd: 12-09-2024

Regioplatform Noord-Holland investeert in de zorg van morgen

De zorgverzekeraars Coöperatie VGZ en Zilveren Kruis financieren het transformatieplan van het Regioplatform. In dit plan staat beschreven hoe de zorg ook in de toekomst toegankelijk blijft voor inwoners van Noord-Holland Noord en Zaanstreek Waterland. Het Regioplatform is een regionaal samenwerkingsverband tussen ziekenhuizen, huisartsen(organisaties) en organisaties voor verpleeg-, verzorging- en thuiszorg (VVT). De initiatieven vanuit het Regioplatform vallen binnen Noordwest onder haar eigen transformatieprogramma ‘Stroomversnelling’.

Financiering
De zorgaanbieders van het Regioplatform kunnen dankzij de financiering  verder met de ontwikkeling en uitvoering van ideeën en plannen om de zorg in deze regio’s toekomstbestendig te maken. Gezamenlijk en in samenspraak met patiënten. Immers: de zorg van morgen vraagt om organisatie- en domeinoverstijgende samenwerking. Tiana van Grinsven, bestuurder De Zorgcirkel en voorzitter Regioplatform over het gezamenlijke initiatief: “We werken constructief aan het toegankelijk houden van de zorg: met passende zorg en meer regie bij de patiënt, regionale samenwerking en dat wat echt noodzakelijk is: een andere inrichting van de zorg. Door te doen wat we altijd deden, houden we wat er was. Dat volstaat niet. Het moet fundamenteel anders.”. 

Gedegen plan

De toekenning van de transformatiegelden verloopt via een zorgvuldig proces. Na een eerste ‘snelle toets’ volgde de goedkeuring van het uitgewerkte transformatieplan. Op basis hiervan stellen VGZ en Zilveren Kruis tot en met 2025 in totaal € 7,4 miljoen euro beschikbaar. Het bedrag komt uit de transformatiegelden van het Integraal Zorg Akkoord. Dit wordt geïnvesteerd in verschillende lopende en nog te ontwikkelen projecten. Deze projecten richten zich op het ontwikkelen van meer mogelijkheden voor (digitale) zorg en (thuis)monitoring, het doelgericht delen van patiëntinformatie (netwerkzorg) en het verbeteren van de doorstroom tussen verschillende zorgaanbieders (triage en transfer). Dankzij de investering kan hier versneld invulling en uitvoering aan worden gegeven.

Stroomversnelling
Méér tijd en méér ruimte voor onze patiëntenzorg. Daar gaan we voor. Alleen dan kunnen we goede zinvolle zorg blijven bieden. Met oog voor onze patiënten én voor elkaar. Daar gaan we komende jaren aan werken met de transformatieprogramma’s van het Regioplatform en Noordwest zelf: ons antwoord op de vergrijzing en krappe arbeidsmarkt. We treden deze uitdagingen met open vizier tegemoet. Hoe? Met zorg in het ziekenhuis als het moet en daarbuiten als het kan. We trekken hierin samen op met onze regionale ketenpartners en andere topklinische mProve ziekenhuizen.

Regioplatform
Regioplatform is een samenwerkingsverband van Dijklander Ziekenhuis, Evean Espria, HKN Huisartsen, HONK, Huisartsenorganisatie West-Friesland, Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland, Magentazorg, Noordwest Ziekenhuisgroep, Omring, Zaans Medisch Centrum, De Zorgcirkel, Woonzorggroep Samen. Meer informatie over de projecten is te vinden op www.regioplatformnh.nl.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws