• NL

Informatiestand palliatieve zorg (Alkmaar)

Datum
17-10-2024

Locatie
Alkmaar, vlakbij de hoofdingang

Tijdstip
13:00 - 16:30 uur

Doelgroep
Patiënten, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden


Palliatief betekent: verzachtend. Palliatieve zorg is gericht op welzijn en niet op genezing. Dat het leven van de ongeneeslijk zieke zo fijn en goed mogelijk is (door het voorkómen en/of verminderen van klachten), ondanks de ziekte. Omdat de mensen daarom heen ook een grote rol bij spelen, richt palliatieve zorg zich ook op de naasten. 
Palliatieve zorg kan uit verschillende palliatieve behandelingen bestaan. Onder ‘behandelingen’ verstaan we ook ondersteuning, zorg en begeleiding geven. 

Week van de Palliatieve Zorg
In de week van 12 tot 19 oktober wordt de Week van de Palliatieve Zorg gehouden. Veel zorgorganisaties besteden in deze week extra aandacht aan het onderwerp. Ook in Noordwest. 

Patiënten, hun naasten, zorgprofessionals en andere belangstellenden kunnen een informatiestand bezoeken van het consultteam ondersteunende en palliatieve zorg (COP-Zorg). In de stand geven twee verpleegkundig specialisten informatie over onder andere wat COP-zorg doet, hoe en wanneer iemand verwezen kan worden. Ook beantwoorden ze graag al uw vragen. In de stand zijn daarnaast folders beschikbaar.

Data en tijden
De stand over palliatieve zorg is op de volgende 2 momenten te bezoeken tijdens de Week van de Palliatieve Zorg:

  • locatie Den Helder (begane grond): woensdag 16 oktober van 13.00 tot 16.30 uur
  • locatie Alkmaar (vlakbij hoofdingang): donderdag 17 oktober van 13.00 tot 16.30 uur

Want als je ongeneeslijk ziek bent wordt wat er toe doet in het leven alleen maar belangrijker. Het is goed om hier het gesprek over aan te gaan met elkaar. 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Agenda